Kuala Lumpur terletak di Malaysia manakala Bandar Tagum terletak di Filipina, oleh itu, cara terbaik untuk perjalanan antara kedua-dua bandar adalah dengan kapal terbang.

Kuala Lumpur-Manila/Cebu-Davao

Terdapat beberapa syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Bandar Tagum, dengan henti di Manila atau Cebu. Beberapa syarikat penerbangan yang mengendalikan laluan ini termasuk Philippine Airlines, AirAsia, dan Cebu Pacific.

Kuala Lumpur-Singapore-Davao

  1. Kuala Lumpur ke Singapura:
    • Anda boleh terbang dari Kuala Lumpur ke Singapura dengan pelbagai syarikat penerbangan seperti AirAsia, Malaysia Airlines, atau Scoot.
  2. Singapura ke Bandar Davao:
    • Selepas tiba di Singapura, anda perlu menaiki penerbangan bersambung ke Bandar Davao. Syarikat penerbangan seperti Scoot, AirAsia, dan Cebu Pacific beroperasi di laluan ini.
  3. Bandar Davao ke Bandar Tagum:
    • Akhirnya, dari Bandar Davao, anda boleh mengambil pengangkutan darat seperti bas atau teksi untuk sampai ke Bandar Tagum, yang merupakan bandar utama terdekat. Sebagai alternatif, anda mungkin menjumpai syarikat penerbangan kecil atau penerbangan sewaan yang beroperasi antara Bandar Davao dan Bandar Tagum.

GALERI GAMBAR